AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > CAMPANIA NAȚIONALĂ CONTROLEAZĂ-ȚI DIABETUL, EDIȚIA TÂRGU-JIU
NewsRSS Comunicate de presa

CAMPANIA NAȚIONALĂ CONTROLEAZĂ-ȚI DIABETUL, EDIȚIA TÂRGU-JIU

17.04.2015
Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizează cea de-a VIII-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, în perioada 18-19 aprilie, la Târgu-Jiu
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
SUD VESTUL ROMÂNIEI SE AFLĂ PE LOCUL 4 ÎN TOPUL REGIUNILOR CU CELE MAI MULTE PERSOANE CU DIABET (12,1%)
 
CAMPANIA NAȚIONALĂ CONTROLEAZĂ-ȚI DIABETUL, EDIȚIA TÂRGU-JIU
 
Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizează cea de-a VIII-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, în perioada 18-19 aprilie, la Târgu-Jiu.
Manifestările organizate în cadrul Campaniei Nationale „Controlează-ţi Diabetul” au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc, care determină apariţia bolii, precum și îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet.
Conform Studiului Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), România se situează printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa (11,6%), cap de listă fiind Turcia (14,85%). Astfel, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, care suferă de această afecțiune este de aproximativ 2 000 000 de persoane.
Regiunea Sud Vest, din care face parte şi judeţul Gorj, se află pe locul 4 în topul regiunilor cu cele mai multe persoane cu diabet din România (12,1%).
„Statisticile îngrijorătoare cu privire la persoanele diagnosticate cu diabet, ne fac pe noi, medicii de specialitate, să continuăm cu şi mai multă fervoare Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” începută în anul 2011. Dorim, în primul rând, sa îi facem pe oameni să conştientizeze faptul că această boală poate fi prevenită printr-o serie de acţiuni la îndemâna fiecăruia, dorim să îi determinăm să îşi facă anual analizele de rutină, prin care pot depista boala în faza incipientă şi, nu în ultimul rând, dorim ca pacientii diagnosticaţi cu diabet să ştie că nu luptă singuri, ci depunem eforturi concrete pentru a găsi noi metode de a ţine sub control această afecţiune” a declarat Prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
 
Pentru a sublinia importanţa depistării precoce a acestei afecţiuni, în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Târgu-Jiu, se va organiza o amplă acţiune de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicozilate în ziua de 18 aprilie 2015, interval 09:00 – 16:00, în faţa Prefecturii judeţului Gorj, din municipiul Târgu-Jiu (Str Victoriei nr 2 – 4).

Duminică, 19 aprilie 2015, începând cu ora 15:00, în incinta Shopping City Târgu-Jiu, se va desfăşura o activitate dedicată adoptării unui stil de viaţă sănătos prin practicarea mişcării zilnice. Astfel, trupa de dans Galactic Crew Junior a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu va face o demonstraţie de dans, un îndemn la practicarea exerciţiului fizic zilnic.
 
Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Internaţionale a Diabetului, practicarea zilnică a 30 de minute de exerciţii fizice reduce cu 40% riscul de instalare a diabetului zaharat de tip 2.
 
Pe lângă activităţile destinate publicului larg, Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Târgu-Jiu, cuprinde şi o manifestare dedicată exclusiv profesioniştilor din sănătate. Astfel, în prima zi a campaniei naţionale, sâmbată, 18 aprilie, între orele 08:45 – 17:00, nume de referinţă în diabetologia românească vor fi prezente la Cursul Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutriţie (DIAMOND - Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition - related Diseases), organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Evenimentul adresat medicilor se va desfăşura la Complex Anna Events (zona Insula Jiului, Str. Bicaz, Târgu-Jiu).
Scopul acestei manifestări ştiinţifice este de a dezbate problematica diabetului zaharat în România, precum şi de a oferi informaţii actuale medicilor gorjeni privind cele mai noi soluţii terapeutice în managementul acestei afecţiuni.
 
Înscrierea medicilor la cursul DIAMOND este gratuită şi se va face online, pe site-ul campaniei: www.controleaza-diabetul.ro
Evenimentul este creditat cu puncte EMC.
 
Organizator ştiinţific: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice
Partener local: Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Târgu-Jiu
Parteneri Instituționali: Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Instituția Prefectului – Județul Gorj, Consiliul Județean Gorj
Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical
Contact: Diana Nanciu, Specialist PR & Comunicare, 0733.011.109, pr@sanatateapress.ro

Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!