AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > COMUNICAT DE PRESĂ - 23.12.2015
NewsRSS Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ - 23.12.2015

23.12.2015
Unitatea Administrativ Teritorială - Județul Gorj, prin Consiliul Județean Gorj, va finaliza la data de 31.12.2015, implementarea proiectului “REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI ECHIPAREA AMBULATORIULUI SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ  TÂRGU-JIU”, cod SMIS 12082, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 – „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”, în baza Contractului de finanţare nr. 1222 din data de 23.02.2011, încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Gorj și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în calitate de Organism Intermediar.
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
23.12.2015

 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
                Unitatea Administrativ Teritorială - Județul Gorj, prin Consiliul Județean Gorj, va finaliza la data de 31.12.2015, implementarea proiectului “REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI ECHIPAREA AMBULATORIULUI SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ  TÂRGU-JIU”, cod SMIS 12082, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 – „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”, în baza Contractului de finanţare nr. 1222 din data de 23.02.2011, încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Gorj și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în calitate de Organism Intermediar.
                Astăzi, 23.12.2015, a început recepția la terminarea lucrărilor derulate conform contractului de lucrări și furnizare dotări. Au fost executate următoarele categorii de lucrări:
·         Montare termosistem;
·         Montare grup generator;
·         Montare cazan de încălzire și preparare apă caldă și menajeră;
·         Montare sistem de detecție avertizare și alarmare incendiu;
·         Montare centrală voce-date și instalație aferentă;
·         Înlocuire învelitoare, jgheaburi  și burlane;
·         Execuție hidroizolație subsol;
·         Consolidare planșeu subsol;
·         Execuție rigole, preluare ape pluviale;
·         Montare structură metalică copertină scară subsol;
·         Montare uși metalice și PVC la subsol, parter, etaj I și etaj II ;
·         Montare ferestre PVC la subsol, parter,etaj I și etaj II;
·         Montare glafuri tablă ferestre exterior;
·         Montare plase insecte ferestre;
·         Montare grilaje metalice ferestre parter;
·         Aplicare tencuială decorativă pe soclu;
 • Execuție scară intrare incintă spital – montare granit;
 • Turnare trotuare și drum acces incintă;
 • Execuție rampă persoane cu dizabilități;
 • Montare gresie și faianță grupuri sanitare, casa scării, cabinete;
 • Aplicare tencuieli subțiri cu plasă de fibră de sticlă;
 • Aplicare strat glet masă de șpaclu pereți și tavane;
 • Realizare pereți despărțitori de gips-carton și zidărie;
 • Turnare șapă autonivelantă interioare;
 • Montare covor PVC și tapet PVC pe pereți;
 • Reabilitarea instalațiilor termice, electrice și sanitare;
 • Montare echipamente termice climatizare;
 • Montare mașini, utilaje și instalații pentru ocrotirea sănătății;
 • Montare mobilier specific dotării infrastructurii de sănătate.
                 Au fost dotate cu aparatură medicală și nemedicală cabinetele ambulatoriului, după cum urmează: Cabinet ORL; Cabinet Gastroenterologie; Cabinet Neurologie;Cabinet Oftalmologie; Cabinet Ortopedie; Cabinet Cardiologie;Cabinet Urologie; Cabinet BFT; Cabinet Obstretică şi ginecologie; Laborator explorări funcţionale. De asemenea, au fost realizate de spaţii corespunzătoare pentru arhivă, bibliotecă, sală şedinţe, cabinet documentare şi vestiare pentru personalul unității.
                Obiectivul general al proiectului  a vizat  îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală şi ridicarea acestora la standarde europene în cadrul ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cu impact direct asupra calităţii serviciilor medicale oferite de către acestea şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate.
                Proiectul  ”Reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă  Târgu-Jiu” a avut ca obiective specifice:
·         creșterea gradului de confort al pacienților, atât în perioadele caniculare, cât și în cazul unor temperaturi exterioare scăzute;
·         dotarea cabinetelor din cadrul ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu cu aparatură medicală și nemedicală;
·         mărirea gradului de igienă și a controlului microbian, prin asigurarea unei termoizolații și ventilații eficiente;
·         asigurarea accesibilității persoanelor cu handicap prin crearea de facilități și respectarea exigențelor specifice persoanelor cu dizabilități;
·         optimizarea cheltuielilor cu utilitățile, ca urmare a scăderii consumurilor de energie electrică și termică, precum și reducerea substanțială a cheltuielilor cu reparațiile și întreținerea curentă a ambulatoriului;
·         respectarea normativelor în vigoare privind siguranța în exploatare, conservarea energiei, securitatea la incendii și egalitatea de șanse.
                Valoarea proiectului, conform contractului de finanțare și a actelor adiționale aferente acestuia s-a ridicat la  16.164.886,74 lei cu TVA.
                Valoarea finală a investiției va fi determinată ulterior  încheierii  procedurilor de recepție la terminarea lucrărilor, procedură demarată astăzi, 23.12.2015.
                Durata de implementare a proiectului a fost de 58 luni, de la semnarea contractului de finanțare, respectiv până la data de 31.12.2015.
 
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!