AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Comunicat de presă - 19.02.2014
NewsRSS Comunicate de presa

Comunicat de presă - 19.02.2014

19.02.2014
Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a organizat astăzi o conferință de presă susținută la sediul instituției, în cadrul căreia a fost prezentat și dezbătut următorul comunicat de presă: 
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ

COMUNICAT DE PRESĂ
           

     „ Analizând situaţia creată la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Târgu-Jiu, unitate aflată  în subordinea Consiliului Judeţean Gorj , vă  comunicăm următoarele:

     În conformitate cu prevederile contractului de management încheiat la data de  17.01.2013 între firma S.C. Tetraedru Medical Consulting S.R.L., reprezentată prin domnul Dorel Dumitraş în calitate de administrator şi Judeţul Gorj reprezentat prin Preşedinte-domnul Ion Călinoiu, la data de 18.02.2014, a fost încheiat un act adiţional la contractul menţionat anterior, în sensul schimbării managementului unităţii spitaliceşti.
     Astfel, începând cu data încheierii actului adiţional, d-na Manu Claudia Nicoleta îşi  încetează  atribuţiile, procedându-se la înlocuirea domniei sale cu domnul  Sponoche  Marius Ion, declarat de S.C. Tetraedru Medical Consulting S.R.L.  ca reprezentant al managerului persoană juridică.  Domnia sa îşi va exercita atribuţiile în calitate de manager persoană desemnată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu începând cu data de 19.02.2014.
     Menţionăm faptul că  respectivul document a fost încheiat  fără a fi modificate în vreun fel celelalte clauze contractuale.
     Având în vedere faptul că la data de 17.01.2014 s-a finalizat primul an de management privat instituit la nivelul unităţii spitaliceşti din subordinea Consiliului Judeţean Gorj, prin dispoziţia preşedintelui emisă în 7.02.2014, la nivelul autorităţii judeţene s-a trecut la consituirea Comisiei de evaluare a activităţii anuale a managemantului persoană juridică. Totodată au fost solicitate firmei respective toate documentele necesare în acest sens.
     Ulterior, ca urmare a disfuncţionalităţilor apărute la nivelul managementului spitalului, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj s-a autosesizat  cu privire la aspectele semnalate, propunând rezilierea contractului pe cale amiabilă. S-a propus semnarea de către cele două părţi a unui acord care avea ca obiect încetarea înainte de termen a tuturor formelor juridice ce stau la baza  exercitării actului de management privat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
     Inițial, reprezentantul S.C. Tetraedru Medical Consulting S.R.L. își dăduse acceptul pentru semnarea acordului în cadrul discuțiilor purtate în acest sens cu autoritatea contractantă. Ulterior, s-a constatat refuzul acestuia prin netransmiterea în termenul stabilit a documentelor semnate.
 
     Raportul de control emis de Ministerul Sănătăţii întocmit ca urmare a verificării activităţii SJU Târgu-Jiu(verificare desfăşurată în perioada 16.01.2014-17.01.2014), a fost adus la cunoștință președintelui Consiliului Județean Gorj, în data de 18.02.2014 de către Colegiul Medicilor Gorj, acesta dând  astfel dovadă de transparență și deschidere în relațiile administrative pe care le are cu autoritatea județeană .
     Transmiterea raportului revenea în sarcina exclusivă a S.C. Tetraedru  Medical Consulting S.R.L. 
     Redăm alăturat concluzia documentului emis de Corpul de Control al  Ministerului  Sănătăţii, la care am facut referire anterior :
     “ Din analiza deficienţelor constatate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, reiese că acestea au apărut ca urmare a unui management defectuos bazat pe lipsă de comunicare şi implicarea tuturor factorilor de conducere din perioada supusă controlului”.
 
      Ca urmare a tuturor aspectelor detaliate mai sus, pe cale de consecinţă, Consiliul Judeţean Gorj ia în considerare, în continuare, rezilierea contractului de management. Comisia de evaluare constituită, va analiza indicatorii incluşi în contract prin prevederea acestora atât în caietul de sarcini cât şi în oferta societăţii comerciale în cauză. De asemenea, se va lua in considerare şi raportul echipei de audit  intern de la nivelul CJG, inclusiv măsurile şi recomandările trasate prin actele de control.
     Termenul limită de finalizare a evaluării este data de 30.04.2014.”


BIROUL DE PRESĂ
 
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!