AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Comunicat de presă - 28.09.2014
NewsRSS Comunicate de presa

Comunicat de presă - 28.09.2014

29.09.2014
Vineri, 26.09.2014, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu, a avut loc  Simpozionul  ”ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TURISMULUI”, eveniment inclus în cadrul proiectului ”Vino acasă la Brâncuși!”, realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.
 
28.09.2014
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
Vineri, 26.09.2014, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu, a avut loc  Simpozionul  ”ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TURISMULUI”, eveniment inclus în cadrul proiectului ”Vino acasă la Brâncuși!”, realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism. Au participat reprezentanți din mai multe domenii de activitate, cu interes direct în  dezvoltarea  și aplicarea  turismului. Astfel, evenimentul a reunit peste 100 de reprezentanți ai  autorităților publice locale, ai agențiilor de turism din județul Gorj, ai unităților de învățământ  preuniversitar și universitar.
Simpozionul a fost deschis de Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, care a reamintit faptul că pe lângă cele două programe prevăzute inițial în agenda de lucru a instituției județene, ”Zilele Gorjului Turistic și Cultural” cu perioadă de desfășurare 6-21 septembrie a.c. și participarea la Târgul de Turism al României  în luna noiembrie a.c., a fost demarat un nou proiect, ”Vino acasă la Brâncuși!”, vizându-se promovarea oportunităţilor de turism în judeţul Gorj direct către tour-operatori şi către departamentele de turism ale autorităţilor locale din ţară şi din străinătate.
De asemenea au fost prezentate cele mai importante repere ale potențialului turistic al județului Gorj: turismul montan și de aventură - prezentat de Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Gorj, turismul monahal –prezentat de Olimpia Bratu- director al Bibliotecii Județene ”Christian Tell” și tradițiile meșteșugărești, prezentate de Iani Gârbaciu din partea Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu. La final au fost acordate  plachete cu titlul onorific de ”Ambasador al turismului gorjean” și diplome de excelență.
Prima ediție a proiectului ”Vino acasă la Brâncuși!” s-a derulat  în perioada 22-26 septembrie a.c., aceasta debutând cu o conferință națională susținută la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României din București.  În prezența a peste 30 de agenții de turism din țară și din străinătate dar  și reprezentanți de misiuni diplomatice în România, a fost  lansată  Asociația de promovare turistică ”Acasă la Brâncuși”-Gorj.
În zilele următoare, atât în municipiul Târgu-Jiu cât și în județ, au fost organizate evenimente de excepţie, care au dovedit încă o dată că potențialul turistic local se bazează pe importante repere culturale şi tradiţionale.
Proiectul s-a încheiat prin simpozionul organizat vineri, 26.09.2014, prevăzut a avea loc alături de o serie de manifestări: Târgul ”Meșteșuguri din străbuni” amenajat în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, inaugurarea  Bazei de Salvare Montană din localitatea  Runcu şi spectacolul folcloric festiv „Vino acasă la Brâncuşi!”, prezentat de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu.
                 
 
 BIROUL DE PRESĂ
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!