AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Comunicat de presă - 25.02.2014
NewsRSS Comunicate de presa

Comunicat de presă - 25.02.2014

25.02.2014
În contextul Protocolului de colaborare încheiat în decembrie 2012 între Județul Gorj și Regiunea Basilicata, astăzi, 25 februarie a.c., Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și reprezentanții delegației italiene din Regiunea Basilicata  au punctat  concluziile vizitei de lucru.
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
25.02.2014

COMUNICAT  DE  PRESĂ
 
 
 
     În contextul Protocolului de colaborare încheiat în decembrie 2012 între Județul Gorj și Regiunea Basilicata, astăzi, 25 februarie a.c., Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și reprezentanții delegației italiene din Regiunea Basilicata  au punctat  concluziile vizitei de lucru.
     Dezbaterea a avut drept scop  identificarea priorităților din două domenii majore: sănătate și mediu.
 
     Delegația italiană a fost alcătuită din trei reprezentanți ai unității spitalicești regionale “San Carlo”  din Basilicata (Bruno Mandarino- director sanitar,  Rocco Giovanni Panarace- referent tehnic și Georgia Nardozza-referent tehnic) precum și trei reprezentanți ai Centrului de Geomorfologie Integrată -CGIAM (dl. Michele Greco-coordonator al Centrului, Annibale Guariglia-referent tehnic și Raffaele Santangelo-referent tehnic).
     Delegația română a fost alcătuită din reprezentanți ai celor două unități spitalicești subordonate Consiliului Județean Gorj (Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”), Direcției de Sănătate Publice Gorj, Colegiul Medicilor Gorj precum și reprezentanți din partea Agenției de Protecție a Mediului Gorj, Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, Universității „Constantin Brâncuși”- Facultatea de Inginerie și Complexul Energetic Oltenia.  Pentru ambele domenii Consiliul Județean Gorj a fost reprezentat de specialiști din cadrul aparatului de lucru propriu.
     Discuțiile purtate cu această ocazie au avut drept țintă dezvoltarea și implementarea de proiecte pe termen scurt, mediu și lung privind îmbunătățirea calității serviciilor medicale și gestionarea problemelor de mediu, axate în principal pe tematica deșertificării și a riscurilor hidrogeologice.
     Prezentăm punctul de vedere al Președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, referitor la vizita delegației din Basilicata –Italia:
“Întâlnirea de lucru  reprezintă unul dintre primii  pași pe care îi facem în vederea dezvoltării colaborării cu regiunea Basilicata.  Delegația italiană, care nu se află la prima vizită în România, a apreciat în mod deosebit deschiderea și seriozitatea noastră de a demara aceste proiecte. Plecând de la prioritățile pe care le-am stabilit în Protocol împreună cu Președintele Regiunii Basilicata, Marcello Pitella, dorim să concretizăm cât mai repede posibil această colaborare. Este esențială o reformă autentică începând cu schimburile de experiență între specialiștii din domeniul medical pentru constituirea unor secții performante în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu : neurologie, cardiologie, interne, a căror adresabilitate este crescută. Ne axăm și pe dezvoltarea de parteneriate în regim public-privat.  Prioritară este conceperea de  proiecte comune în vedere obținerii  de finanțări din fonduri europene. Unitatea Spitalicească „San Carlo” din Basilicata și-a declarat disponibilitatea definirii rapide și în mod complet a punctelor Protocolului.  În același timp, am stabilit modalitățile și termenele de punere în aplicare a acestora cu ajutorul reprezentanților români”.
     Vizita delegației italiene s-a încheiat cu o deplasare la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, pentru a fi prezentate secțiile și dotările unității medicale gorjene.

Imagini de la eveniment

BIROUL DE PRESĂ
 
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!