AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Delegație din SUA, în vizită la Consiliul Județean Gorj
NewsRSS Comunicate de presa

Delegație din SUA, în vizită la Consiliul Județean Gorj

23.06.2015
Consiliul Județean Gorj a fost gazda unei delegații din Statele Unite ale Americii, venită în județ pentru a marca 135 de ani de relații diplomatice bilaterale România – SUA. Delegația a fost condusă de Dna. Marjorie Stern, atașat cultural al Ambasadei SUA în România și de Dna. Isabella Alexandrescu, coordonator evenimente culturale. Alături de oficialii ambasadei, din delegație au mai făcut parte șase reprezentanți ai Yellow Birds (Păsările Galbene), unul dintre cele mai cunoscute grupuri de indieni apași de la nivel mondial, cu o tradiție de peste 25 de ani.
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
23.06.2015


Delegație din SUA, în vizită la Consiliul Județean Gorj

 
Consiliul Județean Gorj a fost gazda unei delegații din Statele Unite ale Americii, venită în județ pentru a marca 135 de ani de relații diplomatice bilaterale România – SUA. Delegația a fost condusă de Dna. Marjorie Stern, atașat cultural al Ambasadei SUA în România și de Dna. Isabella Alexandrescu, coordonator evenimente culturale. Alături de oficialii ambasadei, din delegație au mai făcut parte șase reprezentanți ai Yellow Birds (Păsările Galbene), unul dintre cele mai cunoscute grupuri de indieni apași de la nivel mondial, cu o tradiție de peste 25 de ani.
 
Delegația a avut scopul de a scoate în evidență valorile culturale, istoria și tradițiile Statelor Unite ale Americii. Dansurile celor de la Yellow Birds prezintă povești tradiționale, cu personaje legendare și scene din trecutul triburilor indiene. Grupul este foarte cunoscut la nivel mondial, având participări la festivaluri internaționale din Italia, Spania, Venezuela, Bolivia, Paraguay, Brazilia sau Marea Britanie.
 
Aprecieri
 
Conducătorul grupului, Ken Duncan, membru al Tribului Apaș San Carlos, a menționat, la întâlnirea oficială cu Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, că apreciază aplecarea acestuia și, implicit, a instituției spre păstrarea și promovarea tradițiilor. „Este foarte important și plăcut pentru mine să văd că un lider din administrație sau politică vorbește despre păstrarea tradițiilor. Noi, indienii apași, considerăm că tradiția este singurul lucru care definește identitatea unei națiuni. Fără ea, orice popor este sortit dispariției”, a menționat Ken Duncan, liderul grupului Yellow Birds.
 
Delegația Ambasadei SUA a ales Județul Gorj în periplul său care marchează cei 135 de ani de relații diplomatice, alături de două alte orașe importante din România, respectiv Municipiul București și Municipiul Sibiu.
 
Notă:
 
Relațiile diplomatice bilaterale România - SUA au început, oficial, pe data de 14 iulie, în anul 1880, printr-o scrisoare a președintelui Rutherford B. Hayes, către domnitorul Carol I, în care îl informa asupra numirii lui Eugene Schuyler în calitate de agent diplomatic al SUA în România. În 18 noiembrie, în același an, președintele Hayes primește în Statele Unite ale Americii primul diplomat român, în speță pe colonelul Sergiu Voinescu.

[Imagini de la eveniment]

Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!