AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Expoziție de sculptură DUP Darie - AXIS MUNDI
NewsRSS Comunicate de presa

Expoziție de sculptură DUP Darie - AXIS MUNDI

09.09.2015
Consiliul Județean Gorj și Muzeul Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu” au plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției de sculptură contemporană AXIS MUNDI #3, al artistului DARIE DUP, joi, 10 septembrie, la orele 17:00. 
 
 
Expoziție de sculptură DUP Darie  -  ,,AXIS MUNDI”
 
     
     Consiliul Județean Gorj și Muzeul Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu” au plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției de sculptură contemporană AXIS MUNDI #3, al artistului DARIE DUP, joi, 10 septembrie, la orele 17:00.


     Proiectul expozițional este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Gorj și este cuprins in agenda culturală a consiliului pe 2015, fiind un eveniment planificat încă din 2014.  Vă așteptăm cu drag.
     Darie Dup, cadru universitar la Universitatea de Arte București și decorat cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler în 2004 pentru performanțele în domeniul artelor vizuale, expune pentru prima dată la Muzeul din Târgu-Jiu.
AXIS MUNDI este un demers artistic început în 2014 la Palatele Brâncovenești în care forma artistică se epurează și se concentrează pe concept și mesaj. Urmează AXIS MUNDI #2 la o galerie din București iar AXIS MUNDI #3 este găzduită de Muzeul din Târgu-Jiu. Expoziția sa propune două teme, pe de-o parte atrage atenția asupra patrimoniului silvic în urma defrișărilor excesive, o temă socială în care mesajul primează expresiei artistice iar tema a doua trimite la conștiința individuală, la morală, o temă care merge paralel și completează conceptul expozițional. Darie Dup are o estetică aparte, în care se joacă cu materii prime precum lemn sau metal dar prin alternanța cu lumini de neon, lightbox-uri și desene grafice reușește să lase o amprentă puternică în memoria vizitatorului.
     În 2013 Dup primește Bursa Constantin Brâncuși, ICR București la Cites des Arts Paris, Franța, a participat la tabere de sculptură internaționale în Grecia, Olanda, Letonia iar între 2007 – 2010 a făcut parte din grupul artistic Grupul 8art+. A terminat sculptura la București, la clasa profesorului Paul Vasilescu, în 1983. 

Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!