AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > INFORMARE DE PRESĂ
NewsRSS Comunicate de presa

INFORMARE DE PRESĂ

11.10.2013
Astăzi, 11.10.2013, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu, a avut loc vizita unei delegații de potențiali investitori din Republica Populară Chineză, interesați să dezvolte în județul diferite proiecte în domenii precum turism, minerit și trafic aerian.
 

 

INFORMARE DE PRESĂ
 
          Astăzi, 11.10.2013, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu, a avut loc vizita unei delegații de potențiali investitori din Republica Populară Chineză, interesați să dezvolte în județul diferite proiecte în domenii precum turism, minerit și trafic aerian.
          Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a purtat discuții cu delegația chineză despre demararea de investiții privind dezvoltarea a două zone ale județului Gorj, confirmate cu înalt potențial turistic și mare atractivitate pe piața turistică, respectiv  Zona Bumbești Jiu-Curtișoara și Zona Rânca. Pornind de la aceste două nuclee de dezvoltare, proiectul urmărește și dezvoltarea elementelor de interes turistic din zonele adiacente. Astfel, pentru Zona Bumbești–Jiu-Curtișoara se intenționează construirea unei structuri de primire turistică, care să se încadreze în contextul zonei, respectiv Castrul Roman Bumbești-Jiu și Muzeul Artei și Arhitecturii Populare Curtișoara. În zona Rânca se dorește extinderea domeniului schiabil, a facilităţilor pentru telegondolă şi teleschi (cu rețea de acoperire a localităților limitrofe ale județului Vâlcea), realizarea unui patinoar şi a facilităţilor necesare practicării altor sporturi specifice precum: schi fond, bob, parc aventura, tubing, pârtie de schi artificială pentru sezonul de vară, amenajare de parcări, amenajări de campinguri pentru corturi și rulote, loc de aterizare pentru elicoptere. De asemenea, în terenul rezervat în centrul Stațiunii Rânca se dorește construirea unui Centru Multifuncțional Transalpina care să acopere toate cerințele turiștilor sosiți aici, din punct de vedere al agrementului, după practicarea activităților turistice montane, respectiv centre de relaxare și spa, cinematografe, shopping, sălii de conferințe, spații expoziționale.
În domeniul minier, autoritățile județene și locale au supus atenției realizarea unui combinat pentru producerea de îngrăşăminte minerale cu suport humic din lignit, prin care se urmărește asigurarea necesarului de îngrăşăminte naturale cu suport humic pentru agricultura românească şi pentru export precum și obţinerea de îngrăşăminte naturale cu suport humic pentru fertilizarea a 1.000.000 ha/an. Efectele benefice ale utilizării unor astfel de îngrăşăminte constau în creşterea accesibilităţii elementelor nutritive din sol şi stimularea activităţii microbiologice, având ca rezultat îmbunătăţirea regimului humusului din soluri, stimularea proceselor biologice din plante, îmbunătăţirea regimului aerohidric, regenerarea fertilităţii solurilor degradate.
Un alt proiect luat în considerare în cadrul întâlnirii a fost amenajarea unui aerodrom, în comuna Stănești, acțiune principală prevăzută de altfel în cadrul Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Gorj pentru perioada 2011-2020, având ca rezultat dezvoltarea infrastructurii de transport, în scopul dezvoltării socio-economice a județului Gorj.

BIROUL DE PRESĂ

Imagini de la eveniment puteți vizualiza aici

Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!