AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > INFORMARE DE PRESĂ
NewsRSS Comunicate de presa

INFORMARE DE PRESĂ

04.04.2016
Mesajul Consiliului Județean Gorj, transmis de dl. Ciprian Adrian Florescu, președintele CJG, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, în cadrul activităților festive ce au avut loc duminică, 3 aprilie 2016, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, organizate de către Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Tudor Vladimirescu”
 
CONSILIU JUDEȚEAN GORJ
04.04.2016

INFORMARE DE PRESĂ

            Mesajul Consiliului Județean Gorj, transmis de dl. Ciprian Adrian Florescu, președintele CJG, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, în cadrul activităților festive ce au avut loc duminică, 3 aprilie 2016, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, organizate de către Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Tudor Vladimirescu”:
            ”Ziua Jandarmeriei Române este un plăcut prilej pentru Consiliul Județean Gorj de a transmite salutul său  de  considerație și respect tuturor jandarmilor și personalului civil din cadrul Inspectoratului Județean ”Tudor Vladimirescu”.
            Avem onoarea de a vă  adresa  aprecierile noastre pentru profesionalism, modul dinamic și echidistant în asigurarea bunului mers al societății, prin care demonstrați că sunteți o forță credibilă în slujba cetățenilor.
            Jandarmeria Română este o instituție de tradiție, astăzi împlinind 166 de ani  de la înființare. Așadar, trebuie să privim în istorie și să ne amintim că data de 3 aprilie 1850 marca momentul când, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a  aprobat hotarârea Divanului obştesc, semnând "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi".
            În tot acest timp, de la an la an, această armă aflată permanent în sprijinul comunității, a parcurs o reformă continuă, performantă, fiind un model de responsabilitate pentru orice român dar și pentru cetățenii altor țări europene.
            În context internațional, pe fondul noii arhitecturi europene de securitate, Jandarmeria Română s-a remarcat ca o structură solidă și activă pentru asigurarea stabilității regionale și globale, fiind un reper eficient în misiunile multinaționale de menținere a păcii, asistență umanitară sau de observare și verificare desfășurate sub egida Uniunii Europene, OSCE și a NATO, (tot astăzi, fiind celebrată Ziua NATO în România, fiind amintită aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantică).
            Nu de puține ori, Jandarmeria  Română  și-a dovedit rolul esențial în strategia de securitate națională și în apărarea valorilor fundamentale ale statului de drept, contribuind la consolidarea unei Românii democratice.
            Ca instituții  menite să funcționeze ”în slujba cetățeanului”,Consiliul Județean Gorj și Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” au responsabilitatea de a garanta buna exercitare a drepturilor acestora și a de a asigura echilibrul social în județul nostru.
            Prin înalta calitate în exercitarea  meseriei  de jandarm  pe care ați dovedit-o de fiecare dată în colaborarea noastră,  am certitudinea că  și pe viitor  vom avea în dumneavoastră un partener puternic, garant al ordinii constituționale. În numele Consiliului Județean Gorj, vă încredițez de toată deschiderea și bunăcredința autorității județene spre binele oamenilor acestui județ.
            Am bucuria de a vă adresa felicitări pentru momentul aniversar de astăzi, de a vă ura succes pe mai departe în activitatea pe care o desfășurați, ce conferă siguranță și încredere cetățenilor și de a vă dorim multă sănătate, viaţă îndelungată, plină de bucurii alături de familiile dumneavoastră!  La mulți ani!”
 

            [Imagini de la eveniment]

            BIROUL  DE  PRESĂ

Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!