AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > INFORMARE DE PRESĂ
NewsRSS Comunicate de presa

INFORMARE DE PRESĂ

26.07.2016
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, însoțit de Nicolae Muja- vicepreședinte CJ Gorj, participă în această dimineață la ceremonia de inaugurare a Muzeului Tezaurului BNR de la Mănăstirea Tismana.
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
26.07.2016


INFORMARE DE PRESĂ
PARTICIPARE  LA  CEREMONIA  DE  INAUGURARE  A MUZEULUI  TEZAURULUI BNR DE LA MANASTIREA TISMANA
 
          Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, însoțit de Nicolae Muja- vicepreședinte CJ Gorj, participă în această dimineață la ceremonia de inaugurare a Muzeului Tezaurului BNR de la Mănăstirea Tismana.
          Cu această ocazie va avea loc și un simpozion cu tema ”Odiseea aurului BNR. Tismana  1944-1947”, în cadrul căruia vor conferenția: Mugur Isărescu-guvernator al BNR, IPS Irineu-mitropolit al Olteniei, Sergiu Nistor-consilier al președintelui României, Cristian Păunescu - consilier al guvernatorului BNR  și Dorin Matei - redactor-șef al Revistei Istoric Magazin.
          Muzeul Tezaurului de la Tismana este  unic în Europa, fiind amenajat în peștera de lângă lăcașul de cult ortodox. În anul 1944, la decizia Băncii Naționale a României, a fost ascunsă în deplin secret, o cantitate de peste 200 de tone de aur. Depozitarea tezaurului a durat câțiva ani, acesta fiind ridicat și transportat înapoi la București  în  anul 1947.


          BIROUL DE PRESĂ

Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!