AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Investiţiile OMV Petrom prezentate la Târgu-Jiu
NewsRSS Comunicate de presa

Investiţiile OMV Petrom prezentate la Târgu-Jiu

14.07.2015
OMV Petrom a prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, proiectele  de investiții implementate  până în prezent în județ
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
14.07.2015
 
 
Investițiile OMV Petrom prezentate la Târgu-Jiu
 
 
          OMV Petrom a prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, proiectele de investiții implementate până în prezent în județ: ”Sistemul de livrare a gazelor de la Hurezani”- proiect finalizat în 2010;  ” Dezvoltarea zăcământului Totea Deep”- proiectul a presupus forarea a 5 sonde și crearea infrastructurii adiacente; ”FRD Bustuchin”- proiect prevăzut cu forarea unui total de 21 de sonde, până în prezent fiind forate șase dintre acestea.
          La întâlnire au participat dl. Gabriel Selischi-membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Upstream, dl. Ion Călinoiu-președintele Consiliului Județean Gorj, dl. Alin Văcaru- prefect al județului Gorj, Dl. Florin Cârciumaru-primarul municipiului Târgu-Jiu, senatorul Mihnea Costoiu, senatorul Dian Popescu și deputatul Mihai Weber.
          Evenimentul s-a bucurat de un larg interes, la întâlnire fiind prezenți delegați ai autorităților publice locale, precum și reprezentanți ai partenerilor companiei dar și mass-media.
Planul investițional al companiei petroliere în județul Gorj reprezintă o valoare totală de aproximativ 365 milioane de euro pentru cele trei proiecte de investiții, cu obiective principale de asigurare a necesarului de gaze pentru piața din România și creșterea standardelor de calitate pentru gazele livrate. 
          Astfel, OMV Petrom anunța că, Gorjul a devenit județul cu cea mai mare producție de gaze din portofoliul pe care compania îl deține în prezent, însemnând un procent de 40% din producția totală.
          Evenimentul susținut la  sediul  Palatului Administrativ din Târgu-Jiu a fost o reală  oportunitate de prezentare detaliată a operațiunilor OMV de pe raza județului, prin care compania devine un  angajator local important, cu peste 600 de angajați direcți, la care se adaugă aproximativ 430 de angajați ai subcontractorilor, dar și un contribuabil semnificativ la bugetele comunităților în care desfășoară activități.
          ”Județul Gorj are o pondere mare în asigurarea materiei prime de țiței și gaze naturale în România și, prin reprezentanții autorităților publice locale, are  interesul de a susține permanent activitățile ce duc la dezvoltarea socio-economică. Industria petrolieră a fost și rămâne una din ramurile importante în acest sens” ,menționa dl. Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj  în cadrul evenimentului de la Târgu-Jiu.
          Până în momentul de față, cele trei  mari proiecte din județul Gorj ale companiei  au necesitat o investiție de 310 milioane de euro, din bugetul total de 365 milioane de euro aferent perioadei  2008-2018  pentru această regiune. Până în anul 2018 urmează o nouă etapă investițională, de 55 milioane de euro.
          OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014.
 
 
 
 BIROUL DE PRESĂ
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!