AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Județul Gorj, reprezentat la Târgul de Turism al României Romexpo, București, 2014
NewsRSS Comunicate de presa

Județul Gorj, reprezentat la Târgul de Turism al României Romexpo, București, 2014

17.11.2014
La ediția din acest an a Târgului de Turism al României,  ce s-a desfășurat la Romexpo- București, în perioada 13-16 noiembrie, Județul Gorj a fost reprezentat  prin două proiecte de promovare turistică :  ”Redescoperă Gorjul” și ” Vino acasă la Brâncuși!”.
 
CONSILIUL JUDETEAN GORJ
16.11.2014

COMUNICAT DE PRESĂ
 
Județul Gorj, reprezentat la Târgul de Turism al României
Romexpo, București, 2014
 
     La ediția din acest an a Târgului de Turism al României,  ce s-a desfășurat la Romexpo- București, în perioada 13-16 noiembrie, Județul Gorj a fost reprezentat  prin două proiecte de promovare turistică :  ”Redescoperă Gorjul” și ” Vino acasă la Brâncuși!”.
 
     Pentru standul Consiliului Județean Gorj a fost conceput un program complex de prezentare, ce s-a desfășurat pe zile tematice, axându-se pe evidențierea județului din punct de vedere cultural, al turismului montan și de aventură, turismului monahal,  organizarea unei zile City break Târgu-Jiu și punerea în valoare a tradițiilor gorjenești.
     Județul Gorj a fost o prezență atractivă și pitorească în cadrul evenimentului național. Formele de expunere, dar și personalitățile care au susținut Gorjul, au atras mii de vizitatori cărora le-au fost prezentate oportunitățile de turism din județul Gorj, potențialul turistic și principalele obiective care constituie atracții turistice.
     În ziua deschiderii, la invitația Consiliului Județean Gorj, alături de coordonatorii standului  s-au aflat doi gorjeni celebri, Cătălin Măruță – realizator de emisiuni la Pro TV și Nono Semen – coordonator de programe la PRO FM.
     Îndrăgiți de public, aceștia au strâns în jurul standului sute de admiratori. Împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj, cei doi i-au întâmpinat pe  Florin Jianu -ministrul IMM-urilor, mediului de afaceri și turismului,  Simona Man- președinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu -vicepreședinte  ANT, Corina Martin -președinte FAPT, pe reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe, ai ambasadelor prezente la eveniment precum și alți oficiali de turism din țară și străinătate. Primirea vizitatorilor a fost una tradițională,  cu pâine și sare,  gustări tradiționale românești, pregătite de elevii Colegiului Comercial ”Virgil Magdearu” ce au fost coordonați de Narcisa Călugăru, profesor în cadrul colegiului. Deschiderea oficială a Târgului de Turism al României s-a bucurat și de prezența ministrului bulgar al economiei şi turismului,  Nikolina Anghelkova.
     Atmosfera de sărbătoare și veselie de la standul Gorjului a fost întreținută de Ansamblul Artistic profesionist ”Doina Gorjului”, condus de directoarea artistică Claudia Torop și de dirijorul Marcel Parnica. Virtuozii instrumentiști gorjeni au atras admirația  invitaților și vizitatorilor pentru frumoasele dansuri populare gorjenești. La deschiderea evenimentului au participat și membrii  Ligii ”Fii Gorjului”, coordonată de jurnalistul Alexandru Păsărin.
     În cea de-a doua zi a târgului, standul Gorjului a primit vizita artistului gorjean, Tavi Colen, care a animat atmosfera creată de Ansamblul ”Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, printr-un concert de excepție. Ritmurile sârbelor gorjenești  l-au atras la standul Gorjului pe un alt muzician celebru, Ovidiu Lipan Țăndărică.
     Proiectul ”Vino acasă la Brâncuși!” a fost pus în valoare și de prezența scriitoarei Sorana Georgescu Gorjan, care a prezentat publicului cartea ”Așa grăit-a Brâncuși”, a dialogat cu vizitatorii și a acordat autografe. Momentul City break Târgu-Jiu a fost realizat de  reprezentanții Centrului Municipal de Cultură ”Constantin Brâncuși”,  Doru Strâmbulescu și Adina Andrițoiu, aceștia oferind vizitatorilor revista de cultură ”Confesiuni” și pliante de prezentare a Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor”, pe lângă alte materiale de promovare aflate la standul Consiliului Județean Gorj.
     În ultimele două zile au fost aduse în atenția  publicului vizitator prezentări despre posibilitatea practicării  în condiții de maximă siguranță a turismului  montan și de aventură în județul Gorj, a turismului  speologic, a sporturilor de iarnă în zona Rânca- Transalpina, prin evidențierea  traseelor montane din munții Gorjului.  Serviciul Public Județean Salvamont Gorj a prezentat o interesantă expoziție de echipamente specifice intervențiilor de salvare montană,  standul Gorjului atrăgând atenția și fiind apreciat și de ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.
     În ultima zi a târgului, reprezentanții Consiliului Județean Gorj au realizat contacte și schimburi de materiale cu reprezentanți ai agențiilor de turism din țară și din străinătate, cu reprezentanți ai ambasadelor participante la manifestare.
     Evenimentele create la Standul Consiliului Județean Gorj pe parcursul Târgului de Turism al României au suscitat interesul presei naționale și regionale :România TV,  Pro TV, Spiru Haret TV, Neptun TV, Est TV; Radio România Actualități, Radio România Internațional, PRO FM, ziare, reviste, site-uri și bloguri de turism.
     Distribuirea materialelor promoționale precum și derularea momentelor artistice au fost asigurate de echipa Consiliului Județean Gorj alcătuită din : Ionel Dobre-manager public, consilieri Mihaela Fâcea, Flavia Raus, Tiberiu Grivei, echipa fiind coordonată de consilier Ovidiu Popescu.
     Proiectul “Redescoperă Gorjul” a fost implementat în perioada 10.11.2010-10.05.2012 fiind finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de Intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”.
     Prin participarea la Târgul de Turism al României cu cele două programe de promovare turistică, respectiv ”Redescoperă Gorjul” și „Vino Acasă la Brâncuşi!”,  Consiliul Județean Gorj a avut ca obiective principale susținerea dezvoltării turismului local, creșterea vizibilității oportunităților de turism în Gorj, precum și creșterea numărului de turiști care vizitează județul.

[Imagini de la eveniment]

BIROUL DE PRESĂ

 
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!