AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Luna plantării arborilor - ediția 2015
NewsRSS Comunicate de presa

Luna plantării arborilor - ediția 2015

26.03.2015
Conform Calendarului de Mediu pe anul 2015, în perioada 15 martie -15 aprilie a.c., se defășoară ”Luna plantării arborilor”, catalogat ca fiind cel mai mare eveniment silvic și ecologic anual.
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
26.03.2015


COMUNICAT DE PRESĂ

     Conform Calendarului de Mediu pe anul 2015, în perioada 15 martie -15 aprilie a.c., se defășoară ”Luna plantării arborilor”, catalogat ca fiind cel mai mare eveniment silvic și ecologic anual.
     Ca de fiecare dată, Consiliul Județean Gorj, alături de Instituția Prefectului Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Garda de Mediu Gorj, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, ISU Gorj  și mai multe unități administrativ-teritoriale, participă la campania de regenerare a pădurilor în fond forestier de stat, organizată de Direcția Silvică Gorj.  
     Astfel, este prevăzută derularea unor serii de acțiuni de împădurire integrală, refacere a plantațiilor, igenizare și ecologizare a mai multor zone de pe întreaga rază județului.
     Până în momentul de față, o echipă formată din 12 salariați  ai Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare, din cadrul Consiliului Județean Gorj, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Târgu Jiu  și ai S.C. Minprest S.A., a participat la două acțiuni organizate în zona Municipiului Târgu-Jiu și Romanești (unde au fost plantați 1440 puieți de salcâm) și în zona haldei de steril Vârț-Rovinari (unde au fost plantați 900 de puieți de salcâm).
     În cadrul aceleiași campanii, pe lângă lucrările de mărire a suprafeței împădurite de  la nivelul județului, Consiliul Județean Gorj va lua parte la acțiunile de igienizare și ecologizare a zonelor cu pădure, limitrofe drumurilor naționale, județene și din apropierea localităților  Târgu-Cărbunești, Tismana, Novaci,  Motru, Bârsești, Rasovița precum și în zonele Piștești, Bujorăscu, Târgu-Cărbunești- Țicleni.
     De asemenea, autoritatea județeană va participa și la celelalte activități cuprinse în programul de manifestări dedicat ”Lunii plantării arborilor”-ediția 2015.  Astfel, va fi asigurată  prezența la acțiunea de plantare puieți salcâm pentru stabilizarea taluzului în punctul Vârtop-Bujorăscu, în vederea sensibilizării și impulsionării cetățenilor de a se acorda maximă importanță împăduririi terenurilor improprii pentru agricultură precum și la acțiunea de plantare puieți în scopul amenajării spațiilor verzi, ce se va derula în municipiul Târgu-Jiu, Cartier Preajba –zona Narciselor.

 
BIROUL DE PRESĂ
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!