AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Raionul Sîngerei din Republica Moldova s-a înfrățit cu Județul Gorj
NewsRSS Comunicate de presa

Raionul Sîngerei din Republica Moldova s-a înfrățit cu Județul Gorj

26.04.2016
Vineri 22 aprilie 2016,în Republica Moldova-Raionul Sîngerei, a fost parafat Acordul de Înfrățire dintre Județul Gorj și Raionul Sîngerei.
Delegația oficială ce a reprezentat Județul Gorj a  fost alcătuită din vicepreședintele Consiliului Județean Gorj,Ciprian-Adrian Florescu  și  Ovidiu Popescu, consilier al președintelui Consiliului Județean Gorj. 
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
25.04.2016COMUNICAT DE PRESĂ
 
Raionul Sîngerei  din Republica Moldova s-a înfrățit cu Județul Gorj
 

     Vineri 22 aprilie 2016,în Republica Moldova-Raionul Sîngerei, a fost parafat Acordul de Înfrățire dintre Județul Gorj și Raionul Sîngerei.
     Delegația oficială ce a reprezentat Județul Gorj a  fost alcătuită din vicepreședintele Consiliului Județean Gorj,Ciprian-Adrian Florescu  și  Ovidiu Popescu, consilier al președintelui Consiliului Județean Gorj.
     În cadrul ședinței solemne, prezidată de președintele Raionului Sîngerei, Vasili Marandiuc, reprezentanții celor două regiuni au făcut schimbul de documente oficiale și plachete, consfințind astfel Acordul de înfrățire. Din partea Județului Gorj, au fost înmânate Medalia cu însemnul heraldic al Județului Gorj și o troiță cioplită în lemn de meșterul popular Nicolae Rotaru, obiect de artă populară, ce simbolizează unirea românilor de o parte și de alta a Prutului în istorie, tradiții, spirit și credință.
     Parteneriatul dintre cele două regiuni, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Gorj nr. 35 din 31.03.2016, vizează stabilirea de relații de prietenie și colaborare între locuitorii celor două unități administrativ teritoriale, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială. Acțiunile de colaborare ce vor fi puse în practică se vor referi, în special, la schimburi de experiență și sprijin reciproc în domeniul dezvoltării locale, promovarea reciprocă de proiecte de parteneriat în domeniile social, dezvoltare economică, învățământ, cultură, sport, protecția mediului, transport și sănătate publică.       Astfel, prin programe anuale, instituții, companii, asociații și organizații gorjene vor stabili legături cu entități similare din Raionul Sîngerei pentru realizarea de proiecte comune.
    După ședința festivă a Consiliului Raional Sîngerei, delegația gorjeană a fost primită de primarul municipiului Sîngerei, Gheorghe Brașovschi, fiind apoi vizitate obiective sociale, economice, culturale și educative din raionul Sîngerei, Liceul „Mihai Eminescu”, Liceul teoretic „Olimp” și Muzeul etnografic Sîngerei. Au fost, de asemenea, vizitate comunele Pepeni, Chișcăreni și Rădoaia în care primarii unităților administrativ teritoriale moldovene au prezentat obiective economice și investiții în agricultură, industrie alimentară și apicultură, ce pot face obiectul unor parteneriate bilaterale.
     Primarul comunei Pepeni, dl. Oleg Rotaru a organizat un amplu eveniment cultural ce a inclus expoziții ale meșterilor populari din zonă, un inedit spectacol de teatru și un emoționant spectacol folcloric prezentat de ansamblurile folclorice „Moștenitorii” și „Brâulețul” din satul Cubolta. A fost vizitată stupina președintelui apicultorilor din Sîngerei, dl. Iurie Turtureanu din comuna Chișcăreni, în comuna Rădoaia au fost vizitat Parcul Logistic agro-industrial și tabăra de copii iar, în orașul Biruința, ferma „Agricol Nord”, una din cele mai mari investiții moldovene în legumicultură și pomicultură, condusă de inginerul Anatolie Vrabie.
     Vizitele și întâlnirile de lucru desfășurate atât cu reprezentanții raionului Sîngerei, cât și cu investitori locali, au scos în evidență mai multe oportunități de parteneriat între cele două regiuni, în special în domeniile agriculturii și industriei alimentare, în cultură, educație și sănătate.
     Părțile română și moldoveană au convenit continuarea relațiilor de parteneriat prin facilitarea cooperării directe între orașe și sate gorjene cu cele din Republica Moldova, între reprezentanți ai instituțiilor locale, ai organizațiilor neguvernamentale, precum și ai comunității oamenilor de afaceri din Gorj și Sîngerei, o delegație oficială moldoveană urmând a se deplasa cât de curând în județul Gorj.
 
 
     [Imagini de la eveniment]
 
     BIROUL DE PRESĂ
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!