AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Targu Jiu castiga Marul de Aur 2013, distinctie echivalenta Oscarului in turism !
NewsRSS Comunicate de presa

Targu Jiu castiga Marul de Aur 2013, distinctie echivalenta Oscarului in turism !

07.04.2014
In urma unui demers ce a durat 3 ani, proiectul derulat de Asociatia de Promovare GORJ si FIJET Romania, cu custinerea Consiliului Judetean Gorj, a Primariei Tg. Jiu si a Federatiei Asociaiilor  de Promovare Turistica din Romania ( FAPT) reuseste sa aduca la Targu Jiu, acasa la Brancusi, Marul de Aur !
 
Targu Jiu castiga Marul de Aur 2013, distinctie echivalenta Oscarului in turism !


In urma unui demers ce a durat 3 ani, proiectul derulat de Asociatia de Promovare GORJ si FIJET Romania, cu custinerea Consiliului Judetean Gorj, a Primariei Tg. Jiu si a Federatiei Asociaiilor  de Promovare Turistica din Romania ( FAPT) reuseste sa aduca la Targu Jiu, acasa la Brancusi, Marul de Aur !
Marul de Aur reprezinta o distinctie ce se acorda anual de catre Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism ( FIJET),  pentru destinatii ce aduc o contributie valoroasa la dezvoltarea si promovarea patrimoniului turismului international. 
 
           Proiectul candidaturii orasului Targu Jiu a inceput in 2011, iar evaluarea finala a potentialului turistic al  destinatiei s-a realizat in octombrie 2013, cand o delegatie a jurnalistilor de turism din mai multe tari ( intre care SUA, Franta, Serbia, Spania, Canada, Italia, Slovenia, Bulgaria, etc.)  a vizitat Targu Jiu si judetul Gorj, intr-o vizita organizata cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism si a autoritatilor locale.


            Decernarea Marului de Aur va avea loc in perioada 10 - 14.10.2014, la Tg-Jiu, cu participarea Presedintelui FIJET, dl. Tijani Haddad.
Declaratie Corina Martin, Presedinte FAPT
 "Ma bucur enorm ca aducem inca un Mar de Aur in Romania, si sunt onorata ca am putut contribui la acest demers, de a convinge jurnalistii de turism FIJET sa cunoasca si sa iubeasca opera lui Brancusi si valoarea acestui tezaur inestimabil pentru cultura si patrimoniul turistic universal. Frumusetea Gorjului este fermecatoare si te cucereste, ca turist, de indata ce intri in aceasta lume de poveste romaneasca, ce vine din legende si traditii inestimabile. Marul de Aur va sosi la Targu Jiu, ca dovada a frumusetii si valorii unei destinatii turistice romanesti ce merita sa fie cunoscuta si promovata in lume. Felicitarile se cuvin Asociatiei de Promovare a Turismului Gorj, dnei Laura Dragu, echipei FIJET Romania si autoritatilor locale, care au sprijinit acest demers."
Declaratie Ion Calinoiu, Presedinte Consiliul Judetean Gorj
„Este o mare bucurie pentru noi că încă un Măr de Aur a fost adus în România şi mai ales că acesta a ajuns în Gorj. Pentru noi, este o dovadă de recunoaştere a valorilor turistice ale acestui judeţ, a frumuseţilor cu care încântă ochii turiştilor, a tradiţiilor dar şi a ospitalităţii atât de renumite a gorjenilor. Principalul merit pentru această distincţie este al lui Constantin Brâncuşi, cel care ne-a lăsat nouă această inestimabilă moştenire culturală - Ansamblul Monumental Calea Eroilor, o destinaţie care trebuie să se regăsească în agenda fiecărui turist iubitor de frumos din lumea întreagă. Nouă, tuturor, autorităţii judeţene, locale, oameni de cultură, oameni de turism, ne revine responsabilitatea de a promova această moştenire lăsată de Brâncuşi şi de a o face cunoscută lumii întregi. Un pas uriaş în acest demers l-au făcut Asociaţia de Promovare a Turismului Gorj, dna Laura Dragu, dna Corina Martin, echipa FIJET România şi Autoritatea Naţională pentru Turism, motiv pentru care îi felicităm, le mulţumim şi îi asigurăm de tot respectul şi aprecierea noastră”.
 Declaratie Florin Carciumaru, Primar Tg. Jiu
„Suntem foarte bucuroşi că am primit această distincţie care ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă să facem în continuare eforturi susţinute pentru promovarea municipiului dar şi a întregii zone. Este un premiu extrem de important, pe care ni l-am dorit şi pe care l-am aşteptat vreme îndelungată. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat în această cursă şi, cel mai important, transmitem un mesaj tuturor persoanelor interesate: să vină să viziteze Gorjul, pentru că merită.”
 
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!