AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Targul de Turism al Olteniei - 2016
NewsRSS Comunicate de presa

Targul de Turism al Olteniei - 2016

18.03.2016
Consiliul Județean Gorj va fi prezent la prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei, ce se va desfășura în perioada 18-20 martie 2016, în incinta Centrului Multifuncțional din Craiova. Conform organizatorilor, la manifestare participă agenții și operatori de turism din România și din Bulgaria, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliile Județene din Dolj, Gorj, Vâlcea și Mehedinți, Facultatea de Geografie a Universității din Craiova, Aeroportul Internațional Craiova, hotelieri din Oltenia și de pe Valea Oltului, Agenția Internațională TUI Traveler, dar și Portul Cultural „Cetate” reprezentat de cunoscutul poet Mircea Dinescu.
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
17.03.2016

 
COMUNICAT DE PRESĂ

 
            Consiliul Județean Gorj va fi prezent la prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei, ce se va desfășura în perioada 18-20 martie 2016, în incinta Centrului Multifuncțional din Craiova. Conform organizatorilor, la manifestare participă agenții și operatori de turism din România și din Bulgaria, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliile Județene din Dolj, Gorj, Vâlcea și Mehedinți, Facultatea de Geografie a Universității din Craiova, Aeroportul Internațional Craiova, hotelieri din Oltenia și de pe Valea Oltului, Agenția Internațională TUI Traveler, dar și Portul Cultural „Cetate” reprezentat de cunoscutul poet Mircea Dinescu. În programul primei ediții, a cărei deschidere oficială va avea loc vineri,18.03.2016, ora 10.00, sunt incluse  prezentări ale destinațiilor și obiectivelor turistice, lansări de cărți turistice și un târg de job-uri disponibile în industria turismului.
            La acest eveniment, Consiliul Județean Gorj, prin instituțiile subordonate: Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj  și Școala Populară de Artă Târgu Jiu  va prezenta  destinația turistică Gorj în cadrul programului de promovare ”Vino acasă la Brâncuși!”, lansat  în anul 2014.  Alături de Consiliul Județean Gorj, la prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei, vor fi prezente Primăria Municipiului Târgu Jiu și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”.
            Standul Județului Gorj, pe o primă secțiune, va reprezenta macheta unei case tradiționale gorjenești realizată de Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, în cadrul căreia vor fi prezentate tradițiile și meșteșugurile gorjenești prin demonstrații ale meșterilor populari: Nicoleta Troacă- țesătoare, Ion Retezeanu- olar și Nicolae Hotoboc- șițar, precum și folclorul gorjenesc prin spectacole susținute de Ansamblul „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. Cea de-a doua secțiune, va pune în valoare turismul montan în județul  Gorj, areal deosebit de complex și diversificat din punct de vedere al activităților turistic-sportive pe care le oferă. Astfel, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj va prezenta materiale de promovare a munților Gorjului, a stațiunii Rânca, a sporturilor de iarnă  precum și  echipamente de intervenții și salvare montană.
În cadrul Târgului, Primăria Municipiului Târgu Jiu promovează principalul pilon turistic, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, prin expunere de postere cu imagini ale sculpturilor și distribuire de materiale de promoționale. De asemenea, va fi evidențiată distincția „Mărul de aur”, Oscarul internațional pentru Turism, pe care Județul Gorj l-a obținut în anul 2014, ca destinație cultural-turistică unicat și va fi, de asemenea, prezentat filmul de promovare turistică a județului Gorj, „Acasă la Brâncuși”. 
Operatorii de turism gorjeni, membri ai Asociația „Acasă la Brâncuși” și ai ANTREC Gorj vor fi prezenți în cadrul Târgului de Turism al Olteniei cu pachetele de oferte turistice în Gorj pentru anul 2016.
 
BIROUL DE PRESĂ
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!