AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Targul de Turism al Romaniei
NewsRSS Comunicate de presa

Targul de Turism al Romaniei

11.11.2014
În perioada 13-16 noiembrie 2014, Consiliul Județean Gorj va participa la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo-București, în cadrul căruia se vor promova  proiectul ”Redescoperă Gorjul”, aflat în perioada de sustenabilitate și noul program turistic „Vino Acasă la Brâncuşi!”
 
CONSILIUL JUDETEAN GORJ
11.11.2014

COMUNICAT DE PRESĂ
 
            În perioada 13-16 noiembrie 2014, Consiliul Județean Gorj va participa la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo-București, în cadrul căruia se vor promova  proiectul ”Redescoperă Gorjul”, aflat în perioada de sustenabilitate și noul program turistic „Vino Acasă la Brâncuşi!”.
            Alături de Consiliul Județean Gorj vor participa instituțiile subordonate: Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj, precum și Centrul Municipal de Cultură ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
            Astfel, pe toată perioada de desfășurare a ediției din acest an a Târgului de Turism al României a fost conceput un program complex de prezentare și promovare a potențialului turistic al județului Gorj, ce se va derula pe zile tematice: turism cultural, turism montan și de aventură, turism monahal, City break Târgu-Jiu, tradiții și patrimoniu cultural.
Joi, 13.11.2014
Orele 11.00: -   Deschiderea festivă a Târgului de Turism al României;
Orele 11:30 -   Standul CJ Gorj – Spectacol folcloric ”Doina Gorjului”;
Orele 12:00-18.00 – Promovare turistică a județului Gorj distribuire materiale promoționale (pliante, albume, pixuri, bloc-notes,DVD-uri de promovare, albume ” Gorj. Acasă la Brâncuși”) și video-proiecții filme de prezentare turistică și culturală a Județului Gorj;
Orele 13:0018:00 – Momente folclorice ”Doina Gorjului”.
 
Vineri, 14.11.2014
Orele 11:00-18:00-Expoziție meșteșuguri populare prin participarea instructorilor Scolii Populare de Artă Târgu-Jiu : Filomela Tiștere – țesături, Maria Dinoiu – țesături tradiționale, Florin Tantan – costume populare;
Orele 12:00 – Prezentare carte ”Așa grăit-a Brâncuși!” de Sorana Georgescu Gorjan - ediție trilingvă - și prezentarea expoziției de fotografie ”Istoria Coloanei fără sfârșit” cu fotografii din arhiva Gorjan;
Orele 13:00-18:00- Spectacole folclorice cu Ansamblul ”Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu;
Orele 14.00-15.00- Emisiune promovare turistică Money Chanel
Orele 13:00-18:00- Promovare turistică a Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor” din Târgu-Jiu prin participarea Centrului Municipal de Cultură ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
 
Sâmbătă, 15.11.2014
Orele 11:00-18:00 - : ”Turismul în natură, munții și peșterile Gorjului, turism montan și de aventură, Transalpina” – Serviciul Județean Salvamont Gorj. Expoziție de echipamente și dotări specifice. Video-proiecții filme de prezentare turism monahal în Județul Gorj.
 
Duminică, 16.11.2014
Orele 10:00-16:00-Promovări turistice ale județului Gorj. Realizarea de contacte cu agenții de turism, distribuire materiale promoționale.
 
            Proiectul “Redescoperă Gorjul” a fost implementat în perioada 10.11.2010-10.05.2012 fiind finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de Intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”. Conform cererii de finanţare, anexă la contractul de finanțare, Consiliul Judeţean Gorj are obligaţia asigurării sustenabilităţii proiectului, prin participarea anuală la cel puţin un târg de turism.
            De asemenea, în perioada 22-26 septembrie 2014, s-a desfăşurat prima ediție a programului „Vino Acasă la Brâncuşi!”, program complex de promovare a turismului, inițiat de Consiliul Județean Gorj, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.
            Prin participarea la Târgul de Turism al României cu cele două programe de promovare turistică, respectiv ”Redescoperă Gorjul” și „Vino Acasă la Brâncuşi!”,  Consiliul Județean Gorj are ca obiective principale dezvoltarea turismului, creșterea vizibilității oportunităților de turism în Gorj, precum și creșterea numărului de turiști care vizitează județul.
 
BIROUL DE PRESĂ
 
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!