AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Vizită de lucru in regiunea Basilicata, Italia
NewsRSS Comunicate de presa

Vizită de lucru in regiunea Basilicata, Italia

25.11.2013
Protocolul de colaborare, încheiat anul trecut între Consiliul Județean Gorj și Regiunea Basilicata  este supus astăzi, 25 noiembrie 2013, unor serii de discuții în perspectiva dezvoltării obiectivelor cuprinse în document.
 

25.11.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

     Protocolul de colaborare, încheiat anul trecut între Consiliul Județean Gorj și Regiunea Basilicata  este supus astăzi, 25 noiembrie 2013, unor serii de discuții în perspectiva dezvoltării obiectivelor cuprinse în document. Drept pentru care, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, desfășoară o serie de întâlniri instituțional-administrative, economice și culturale în localitatea Potenza, sediul Regiunii Basilicata, cu noul președinte al regiunii, dl. Marcello Pitella.

 Președintele Consiliului Județean Gorj, dl.  Ion Călinoiu, este însoțit în vizita de lucru de către dl. Ciprian Florescu-vicepreședinte Consiliul Județean Gorj și dl. Ion Ișfan- inspector școlar general ISJ Gorj.  Partea română a prezentat o serie de proiecte ce se axează pe domeniile sănătate, ecologie, cultură și  infrastructură de turism.  Astfel, au fost prezentate  fișe de proiect privind cercetarea integrată în vederea aplicării de tehnologii şi de procese inovatoare în lupta împotriva deșertificării, modernizarea spitalului județean din Târgu-Jiu în perspectiva transformării acestuia în spital de înaltă specializare;  realizarea, dezvoltarea unui  aerodrom în comuna Stănești, județul Gorj, care să fie inclus  în rețeaua națională de aerodromuri certificate pentru aviația generală.

            Tot în cadrul deplasării în Italia, în orașul Trani, regiunea Puglia, la inițiativa preotului Mihai Driga, liderul Decanatului Ortodox –Român din Puglia și Basilicata a avut loc simpozionul cultural pe tema „Brâncuși,între cer și pământ”, la care au participat mai multe oficialități  și înalte fețe bisericești, cum ar fi ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun- dl. Bogdan Tătaru-Cazaban, primarul al orașului Trani- Luigi Nicola Riserbato, Monsenior Giovan Battista Picchieri-Arhiepiscopul Diocezei din Trani-Bisceglie- Barletta si Nazaret, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia. Evenimentul a avut loc la inițiativa reprezentanților  comunității de români stabilite în cele două regiuni din Italia.

Marți 26 noiembrie a.c.,  oficialități ale orașului  Noci, înfrățit cu orașul Târgu-Jiu, vor fi gazda delegației române, urmând a se  purta și aici discuții cu factorii din localitate pentru o revigorare a proiectelor comune a celor două localități.


Relatări despre eveniment în presa italiană:

http://episcopia-italiei.it/index.php/ro/stiri/2994-duminica-a-xxx-a-dupa-rusalii-la-trani

http://ricerca.basilicatanet.it/search-regione/index.htm?q=calinoiu

http://www.regione.basilicata.it/giunta/site/giunta/detail.jsp?otype=1012&id=2971756

http://www.regione.basilicata.it/giunta/site/giunta/detail.jsp?otype=1012&id=2971834 


[Imagini de la eveniment]
 

BIROUL DE PRESĂ
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!