AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Anunțuri > Comunicate de presă > Vizita domnului Milan Peprnik-ministru consultant pe probleme de afaceri al Ambasadei Cehiei în Româ
NewsRSS Comunicate de presa

Vizita domnului Milan Peprnik-ministru consultant pe probleme de afaceri al Ambasadei Cehiei în România

17.10.2016
Astăzi, 17.10.2016, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu a primit vizita domnului Milan Peprnik, ministru consultant pe probleme de afaceri al Ambasadei Cehiei în România.  Discuțiile purtate au vizat oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice între județul Gorj și regiuni din Cehia, dar și pentru domeniul minier. 
 
CONSILIUL JUDEȚEAN GORJ
17.10.2016


COMUNICAT DE PRESĂ

 
            Astăzi, 17.10.2016, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu a primit vizita domnului Milan Peprnik, ministru consultant pe probleme de afaceri al Ambasadei Cehiei în România.  Discuțiile purtate au vizat oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice între județul Gorj și regiuni din Cehia, dar și pentru domeniul minier.
            Fiind  la prima  sa vizită efectuată în județul Gorj,  Milan Peprnik a dorit să afle cât mai multe detalii despre mediul de afaceri local cât și despre piața forței de muncă.
            Astfel că, tot în cursul zilei de astăzi, cei doi oficiali s-au întâlnit la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, cu oameni de afaceri, reprezentanți  ai administrației publice locale  și  ai Camerei de Comerț și Industrie Gorj.
             ”Investitorii cehi cer informații despre diverse zone înainte de a face un pas investițional. Am discutat cu domnul Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, pentru gândirea de soluții și oportunități în domeniul minier dar și de cooperare în domeniul economic,  deoarece am  constatat foarte multe similarități între România și Cehia. Avem puncte de vedere comune și sarcina noastră principală este de a dezvolta relațiile economice bilaterale. Aș dori să obțin cât mai multe informații despre potențialul economic al dumneavoastră dar mai ales despre forța de muncă, segment foarte important pentru investitorii cehi. Am informat despre situația bunurilor și serviciilor produse în România și care sunt lansate pe piața cehă și am subliniat succesul pe care îl au, de exemplu, mașinile românești pe piața cehă.  Sunt bucuros să aflu că deja există colaborare între oameni de afaceri din Gorj și Cehia”, a declarat Milan Peprnik, la Târgu Jiu.
            Un alt subiect important al vizitei de lucru a fost dezvoltarea turismului, Gorjul devenind o zonă de interes și din acest punct de vedere. ”Doresc să mulțumesc domnului Cosmin Popescu pentru pentru deschiderea și susținerea pe care o are și pentru dezvoltarea turistică.Ne gândim cum să promovăm mai mult România în Cehia și ne gândim la creșterea numărului de turiști cehi în țara dumneavoastră”, a mai menționat Milan Peprnik, amintind de faptul că turismul era unul din lianturile cele mai puternice ale realțiilor române-cehe în urmă cu mai mulți ani de zile.
            Din programul delegației cehe în județul Gorj mai fac parte și vizite la diferite obiective de interes turistic și economic, cum ar fi: Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor” din Târgu Jiu, mănăstirea Tismana, hidrocentrala subterană de la Tismana și Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara.
 
            [Imagini de la eveniment]

 
            BIROUL DE PRESĂ 
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!